Lai maigajiem japāņu ēdieniem piešķirtu patīkamu pikantumu, jau vairāk kā tūkstoti gadu tiek izmantots vasabi. Garenā vasabi sakne aug savvaļā, tīrās, labi apūdeņotās vietās. Mūsdienās pieaug vasabi pieprasījums, tāpēc zaļais augs tiek kultivēts vasabi fermās, nodrošinot tam ideālus augšanas apstākļus tīra, tekoša ūdens padevi. Vasabi sakne tiek izmantota kā garšviela, garša ir asi pikanta, bet smarža spēcīga un ne ar ko nesalīdzināma, vasabi vien piemītoša atsvaidzinoša un pikanta. Vasabi rada strauju karstuma sajūtu garšas kārpiņām, ko papildina pikantais vasabi aromāts. Vasabi pasta būs ideāla piedeva suši un sašimi. Nedaudz vasabi pastas pievieno Kikkoman Japāņu sojas mērcei un labi samaisa - šī būs pikanta mērce suši un sašimi baudīšanai. Pievienojot nedaudz vasabi pastu majonēzei, iegūst gardu uzkodu mērci vai mērci salātiem. Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī. Ražots uzņēmumā, kur tiek pārstrādāti rieksti. Pārmērīga lietošana var izraisīt caureju veicinošu iedarbību.
Mārrutki (31,7%), mitrumuzturētājs E420, rīsu kliju eļļa, sāls, dekstrīns, vasabi (4,5%), kartupeļu ciete, ūdens, aromatizētājs, kurkuma, biezinātājs E415, skābe E330, krāsviela E133. Mārrutku un vasabi izcelsmes valsts nav Japāna.
Derīgs līdz: skatīt uz iepakojuma. Uzglabāšanas temperatūra: 0;25.
kJ: | 1129 |
Kcal: | 272 |
Tauki: | 14 |
Piesātinātās taukskābes: | 2.7 |
Ogļhidrāti: | 46 |
Cukuri: | 3.6 |
Sāls: | 7.6 |
Nesatur glutēnu: | Nē |
Nesatur laktozi: | Nē |
Olbaltumvielas: | 1.6 |
Informācija par produktu un produkta apraksts ir sagatavoti informatīvos nolūkos. Faktiskais produkta izskats var nedaudz atšķirties no attēlā redzamā. Saņemtās preces var būt citā iepakojumā un izskatīties savādāk vai atšķirties pēc formas. Aprakstā sniegtā informācija par produktu ir vispārīga un tādēļ tā nevar tikt uzskatīta par identisku informācijai uz produkta iepakojumu. Informācija uz produkta iepakojuma ir precīzāka un plašāka, jo to nodrošina produkta ražotājs, un tā var nedaudz atšķirties no informācijas, kas sniegta produktu aprakstā interneta veikalā.